Hypotheekadvies

Op het moment dat je op zoek gaat naar een nieuwe woning is het belangrijk om te weten wat jouw mogelijkheden zijn. Je wilt immers weten wat je kunt lenen en welke woonlasten hierbij horen. Zo weet je precies welk huis er binnen jouw budget past.

Iedereen weet ongeveer wel wat een hypotheek is, toch nog even een kleine uitleg. 

Een hypothecaire lening (hypotheek) is een lening waarmee je een huis kunt kopen. Het huis is onderpand van de lening. Een hypotheek bestaat uit verschillende onderdelen; het bedrag dat je leent, de manier waarop je de lening terugbetaalt en de rente die je betaalt.

De manier waarop je de lening aflost bepaalt de hypotheekvorm. De twee belangrijkste hypotheekvormen zijn tegenwoordig de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

  • Bij een annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand hetzelfde bedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Door de aflossing wordt de lening kleiner. Daarom wordt het rentedeel dus steeds kleiner en het aflossingsdeel steeds groter.
  • Bij een lineaire hypotheek betaal je iedere maand een vast bedrag aan aflossing plus de rente over het verschuldigde bedrag. Je schuld wordt iedere maand lager waardoor de rente dus ook steeds lager wordt.

Een goed advies helpt je verder om de juiste keuze hierin te maken. 

Wil jij ook weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Bel of mail ons dan, wij zorgen voor een gratis oriënterend adviesgesprek.

Wil je graag je hypotheek laten berekenen? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op.

Succesvol je huis verkopen

Meer informatie

Gratis waardebepaling

Meer informatie

Taxeren van je huis

Meer informatie

Aankoop- begeleiding

Meer informatie

Woning verkoop klaar maken

Als je jouw huis gaat verkopen, wil je dat je huis zo snel mogelijk en voor de beste prijs wordt verkocht. De eerste indruk die jouw woning op een potentiële koper maakt, is hierbij van doorslaggevend belang. Wij geven graag advies over hoe je jouw huis het beste presenteert!
 

Ontvang direct de verkoop checklist
Vul hieronder je e-mailadres in en ga direct aan de slag met het verkoopklaar maken van je huis. 

Wat is jouw huis waard?

Een deskundig en NWWI gevalideerd taxatierapport, geaccepteerd door alle grote geldverstrekkers. Snel geleverd en concurrerend geprijsd. Wij zorgen voor een snelle opname van het pand en een vlotte maar zorgvuldige afhandeling. 

Voor een taxatie in verband met een woningfinanciering, echtscheiding, waardevaststelling of andere reden, ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn aangesloten bij de NVM en hebben dus een ruime ervaring in het taxeren voor particulieren, banken, beleggers en verzekeraars.

Meer informatie

Bel mij terug

Mail mij terug