Woning aankopen

De zoektocht naar je ideale woning kan een hele klus zijn. Hoe vind je het droomhuis dat voldoet aan al jouw wensen en hoe weet je zeker dat je er niet te veel voor betaald? Wij helpen je hier graag bij!

Stap 1: Voorbereiding

We helpen bij het zoeken naar een woning, aan de hand van jouw specifieke wensen of begeleiden direct bij aankoop. In het laatste geval heb je je woning dus al gevonden en neem je onze aankoopspecialist voor een tweede bezichtiging mee.
Voordat je voor een tweede keer naar de woning gaat kijken maken we samen een aankoopplan. In dit plan bespreken we je zoekprofiel, je verwachtingen en jouw financiële mogelijkheden. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Stap 2: Bezichtigen & vergelijken

Samen maken we de afspraak voor de tweede bezichtiging. Ook proberen we gelijk jouw positie als mogelijke koper veiling te stellen. Zo kunnen we meestal voorkomen dat de woning nét voor je neus aan een andere koper wordt verkocht. Ook als je ’s avonds of op een zaterdag een woning wilt bezichtigen, is dat voor ons geen punt. Tijdens de 2de bezichtiging beoordelen we de onderhouds­staat van de woning en gaan we na of er ook nog andere aandachtspunten zijn. De woning wordt vergeleken met andere te koop staande woningen in de omgeving en we kijken samen of er nog alternatieven zijn.

Stap 3: Onderzoek & onderhandelen

Lijkt dit de woning van je dromen? Dan willen we eerst alles weten over het huis. Je hebt ons tenslotte niet voor niets gevraagd! We kijken naar vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn en wanneer dit nodig is, winnen we aanvullende informatie in over de onderhoudsstaat van de woning. Ook zullen we haarfijn uitzoeken of er geen juridische valkuilen zijn en of alle bijzonderheden van het huis inmiddels bij jou bekend zijn. Indien nodig kunnen we een bodemonderzoek en/of bouwkundige keuring adviseren. Zo kom je als potentiële koper van de woning niet voor onaangename verrassingen te staan. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering van het onderhandelingstraject realiseren we een marktconforme koopsom tegen de beste voorwaarden. Vanzelfsprekend wordt je tijdens de onderhandelingsgesprekken voortdurend op de hoogte gehouden over de stand van zaken.

Stap 4: Aankoop & overdracht

Wanneer je jouw droomwoning hebt aangekocht zorgen we natuurlijk ook nog voor een vlotte afhandeling van het aankoopproces. We controleren de, door de verkopend makelaar, opgestelde koopovereenkomst en maken met jou een afspraak om deze akte door te nemen en te ondertekenen. Voor we naar de notaris gaan voor de definitieve sleuteloverdracht, maken we nog een laatste ronde door te woning om er zeker van te zijn dat alles in orde is! Zo zet je met een gerust hart de handtekening onder 1 van de belangrijkste overeenkomsten in je leven. 

Neem bij vragen gerust contact op met een van onze aankoopspecialisten. Zij leggen je graag uit hoe je als koper veel geld en zorgen kunt besparen met een aankoopmakelaar.

Heb je verkoopplannen of ben je zomaar benieuwd naar de waarde van je huis na een grondige of juist kleine verbouwing? Misschien wil je weten wat deze turbulente tijd op de woningmarkt voor effect heeft (gehad) op de prijs van jouw eigen huis. Vul snel je gegevens in, dan nemen wij contact op voor een gratis en vrijblijvend advies!

Succesvol je huis verkopen

Meer informatie

Gratis waardebepaling

Meer informatie

Taxeren van je huis

Meer informatie

Aankoop- begeleiding

Meer informatie

Woning verkoop klaar maken

Als je jouw huis gaat verkopen, wil je dat je huis zo snel mogelijk en voor de beste prijs wordt verkocht. De eerste indruk die jouw woning op een potentiële koper maakt, is hierbij van doorslaggevend belang. Wij geven graag advies over hoe je jouw huis het beste presenteert!
 

Ontvang direct de verkoop checklist
Vul hieronder je e-mailadres in en ga direct aan de slag met het verkoopklaar maken van je huis. 

Wat is jouw huis waard?

Een deskundig en NWWI gevalideerd taxatierapport, geaccepteerd door alle grote geldverstrekkers. Snel geleverd en concurrerend geprijsd. Wij zorgen voor een snelle opname van het pand en een vlotte maar zorgvuldige afhandeling. 

Voor een taxatie in verband met een woningfinanciering, echtscheiding, waardevaststelling of andere reden, ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn aangesloten bij de NVM en hebben dus een ruime ervaring in het taxeren voor particulieren, banken, beleggers en verzekeraars.

Meer informatie

Bel mij terug

Mail mij terug